FII-ELECTRICAL, ELECTRONIC AND CONTROL ANATOMIST

01FII-C2A-S04

1 ) An electrical part is linked across a 120 volt, 60Hz, AIR CONDITIONING UNIT supply. What is the current sketched by the aspect if the impedance is 2 hundred ohms? Ans: 0. 060 Amperes

2 . A lamp has a resource voltage of 110 volts and an up-to-date of 0. 9 amps. What is the resistance in the lamp?

Ans: 122. 22 Ohms

3. What power can be consumed in each of the branch resistors with the circuit in the event the source is definitely 30 volts, the amount of resistance for R1 is twelve ohms, R2 is 12 ohms, R3 is 10 ohms are connected in series?

Ans: 10 Watts

4. If an AC electric motor is started out and creates 25 hp, the KILOWATT meter studying will increase by:

Ans: 18. 65 Kilowatt

5. Which in turn of the next formulas detailed is correct pertaining to determining the power? Ans: P=(E)(E)/R

6. A magnetic blowout coil in a DC engine controller contactor functions to: Ans: Stop contact burning

7. These devices most commonly utilizing the theory of electromagnetic induction is usually: Ans: Transformer

eight. A current when a magnetic-type overload relay tends to trip may be lower by raising the plunger further in the magnetic routine of the relay. This action is going to: Ans: Increases magnetic draw on the plunger and requires more current to trip the relay

9. A dashpot mechanism in a magnetic-type, time postpone overload relay functions to: Ans: Avoid the relay coming from operating when normally huge starting power are found

10. The opposition for the establishment of magnetic lines of push in a magnetic circuit is named the circuit's:

Ans: Unwillingness

11. The fundamental control actions of a magnet amplifier is dependent upon: Ans: Within inductance

doze. The purpose of a magnetic type relay should be to:

Ans: Slightly open and close associates

13. During it's procedure, chattering of the contacts in a circuit breaker, or the humming of the magnetic relay could possibly be caused by:

Ans: Overheating in the contactor coil

14. The moment troubleshooting a magnetic control mechanism, it is identified that the connections are welded together. One of the most probable trigger is:

Ans: Low volts on the operating coil

15. To correct left over magnetism in a self-excited POWER generator, you need to: Ans: Insulate the tooth brushes from the commutator and display the discipline

sixteen. Before using a multimeter most purpose electric powered measuring device, using inside batteries to supply power intended for resistance measurements, you should INITIAL: Ans: Select the proper level of resistance range

18. The twisting action from the force manufactured by a engine and used on a base is: Ans: Torque

18. The field strength of the ship's support DC electrical generator is tweaked by various the: Ans: Resistance in the field

19. The speed of a squirrel-cage, multi-speed, debut ? initiation ? inauguration ? introduction motor, as used up to speed ship, can be varied by changing the:

Ans: Number of connected poles in the stator

twenty. You will be calibrating a multimeter used for electric circuits using its internal batteries to supply power pertaining to resistance measurements. However , you are unable to change the pointer to " ZERO” using the adjustment control. Therefore , you should: Ans: Substitute the power packs in the instrument

21. The polarity in the pole bits of a home excited POWER generator has become lost. Effectively flashing the field will result in:

Ans: Refurbishment of appropriate residual magnetism

22. The most practical approach uses for resurfacing a ship's service generator commutator is usually to:

Ans: Make use of a grinding machine

23. An open shunt discipline in a household power machine might be located by simply connecting...

Tags:

Mintzbergs Bureaucratic Roles Composition

How could the Holocaust have beet prevented Essay